Bize Yazın

av.esercelikeser@gmail.com

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanmak 2024

Yatırım yolu ile Türk vatandaşlığı kazanmanın yöntemi Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 46. Maddesi gereği Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan; 19.09.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan, 106 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı  ve 7.12.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 418 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılan değişiklikler ile yabancılar aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamaları halinde Türk vatandaşlığı kazanabileceklerdir. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanılması için avukatla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Taşınmaz Satın Alımı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması taşınmaz satın alımı ile gerçekleşebilmektedir. Minimum 250.000 USD (Amerikan Doları) veya farklı bir döviz ya da Türk Lirası karşılığı tutarında bir taşınmazı 3 yıl satılmayacağına dair şerh koydurarak vatandaşlık kazanılabilir. 250 bin Amerikan Doları alınabilecek en düşük taşınmaz bedelidir. Bu miktar önceki düzenleme de 1 milyon Amerikan Doları idi. Buna ek olarak Yabancı kişinin, satın aldığı, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurduğu ve en az 250.000 USD (Amerikan Doları) veya farklı bir döviz ya da Türk Lirası karşılığı tutarın peşin olarak ödemesi sonrası noterde düzenlenecek sözleşmede 3 (üç) yıl süre ile mülkün devri ve terkinin yapılamayacağı taahhüt etmelidir. yapılan tapu siciline şerh işlemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınca edilmektedir

Taşınmaz satın alımına ek olarak minimum 250 bin Dolar tutarında kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yapı için taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapılması da yabancının vatandaşlık kazanmasına sebep olacaktır. Bu durumda da 3 sene boyunca yapının veya sözleşmenin devrinin yapılamayacağı noterde yapılan satış vaadi sözleşmesine eklenir. Sonradan yapılan düzenleme ile 1 milyon Amerikan Doları olan bu yatırım 250.000 Dolar’a indirilmiştir.

Eser Eserçelik Whatsapp Hattı

Taşınmaz satın alarak yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancının alacağı taşınmaz sayısı önemli değildir. Önemli olan tüm taşınmazların bedelinin toplamı 250.000 USD olması ve üç sene satılmama şartının gerçekleşmesidir. Yabancı kişi aynı anda veya farklı zamanlarda birden fazla taşınmaz satın alarak toplam miktara ulaşabilir.

Sabit Sermaye Yatırımı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması sabit sermaye yatırımı ile gerçekleşebilmektedir. Yabancı kişinin minimum 500.000 Amerikan Doları veya farklı bir döviz ya da Türk Lirası karşılığı tutarında sermaye yatırımı gerçekleştirmesi gereklidir. Yapılan değişiklik öncesinde sabit sermaye yatırımı tutarı 2.000.000 USD Amerikan Doları idi. Yapılan değişiklik sonrası bu miktar 500.000 Amerikan Dolarına düşürülmüştür. Sabit sermaye yatırımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aracılığıyla tespit edilmektedir.

İstihdam Oluşturma ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması istihdam oluşturma ile gerçekleşebilmektedir. Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı, Türkiye’de çalışan sayısı en az 50 kişi olucak şekilde istihdam alanı oluşturmalıdır. Yapılan son cumhurbaşkanlığı kararıyla yatırım yoluyla Türk vatandaşlığının istihdam oluşturma yoluyla kazanılması için istihdam sayısı 50 kişiye düşürüldü. Öncesinde 100 kişilik istihdam aranıyordu. İstihdamın Aile, Çalışma & Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edilmektedir

Bankalara Mevduat Yatırma ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması bankalara mevduat yatırımı ile gerçekleşebilmektedir. Bankalara mevduat yatırımı ile türk vatandaşlığının kazanılması için minimum 500.000 USD veya farklı bir döviz ya da Türk Lirası karşılığı tutarında, minimum üç yıl olmak şartıyla Türk bankalarına yatırmak gereklidir.  Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanılması için gerekli olan Türk bankalarına belirtilen miktarda para yatırıldığı ve üç sene boyunca bankadan çekilmediği durumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından tespit edilmektedir.

Devlet Borçlanma Araçları ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması devlet borçlanma araçları ile gerçekleşebilmektedir. Yatırım yoluyla ile Türk Vatandaşlığı kazanabilmek için minimum 500.000 USD tutarını veya Türk Lirası karşılığındaki miktarı devlet borçlanma araçlarını satın almak gereklidir. Yabancı satın aldığı dış borçlanma araçlarını 3 yıl tutmak zorundadır.  Yabancının dış borçlanma araçlarını satın aldığını ve 3 yıl bulundurduğunu Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilmektedir

Yatırım Fonu Katılma Payı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması yatırım fonu katılma payı ile gerçekleşebilmektedir. Yatırım yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancı en az 500.000 USD ya da Türk Lirası karşılığı tutarında girişim sermayesi yatırım fon katılma payı veya gayrimenkul yatırım fon katılma payını satın alması gereklidir. Aldığı minimum girişim sermayesi yatırım fon katılma payı veya gayrimenkul yatırım fon katılma payını üç yıl tutmak şartıyla satın alması gerekir. Alınan fonların miktarı ve yabancının fonları elinde bulundurma süresi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tespit edilmektedir. Yapılan düzenleme öncesi bu miktar 1.5 milyon Amerikan Dolarına denk idi.

Belirtilen tüm maddi değerlerin tespit edilmesinde, tespit gününün tarihindeki TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) satış kuru veya çapraz kuru esas alınmaktadır.

En az 500.000 ABD doları veya karşılığı döviz tutarında katkı payını, kapsamı Sigortacılık ve Özel Emeklilik ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenen fonlarda tutmak ve en az üç yıl sistemde kalmak şartıyla bireysel emeklilik sistemine yatırdığı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilmiş olmalıdır.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanma Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı kazanılması,  yukarıda bahsedilen yatırım şartlarından en az birinin yerine getirilmesi ve ilgili kurumdan Uygunluk Belgesi alınması, yabancının kısa dönem ikamet izni alması ve yatırım yoluyla vatandaşlık almak için başvuruda bulunması neticesinde gerçekleşir.

İlk kısımda belirtilen yatırım türlerinin başvuru ve kabul süreçleri birbirinden farklıdır. Yabancı yatırımcı kendisine uygun olan yatırım türünün usulüne uygun şekilde başvurması gerekir.

Taşınmaz Satın Alımı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Gerekli Belgeler;

  • Geçerli pasaport ile pasaportun noter onaylı Türkçe dilinde tercümesi
  • 4 adet renkli ve pasaporta uygun biometrik fotoğraf
  • Satış işlemine dair resmi bir senet veya noter onaylı şekilde taşınmaz satış vaadinin sözleşmesi
  • Taşınmazın değerleme raporu
  • Bedelin alıcı veya alıcıyla ilgili kişiler tarafından satıcı veya satıcıyla ilgili kişilerin hesabına yatırıldığını gösteren evrak. Bankalar tarafından onaylı dekont (EFT, Havale veya bloke çek ile birlikte dekont).
  • İlgili tapu müdürlüğünden taşınmazın üzerinde üç yıl süreyle satılamayacağına dair şerh konması işlemi

Taşınmaz satın alımı ile Türk vatandaşlığı alımında başvuruları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı değerlendirmektedir. Eksiksiz yapılan başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılır.

Taşınmaz satın alınarak yapılan yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı başvurularında tapu tescilinin yabancı adına yapılmasının ardından kısa süreli ikamet izni alınması şarttır. Kısa süreli ikamet izni başvurusu için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

  • İkamet izni başvuru formu,
  • Pasaportun aslı ve ilgili sayfaların fotokopisi,
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik en az 4 adet fotoğraf,
  • Sağlık sigortası poliçesi,
  • Başvuru harcı ile gerekli kıymetli kağıtlar ile ilgili ödemelerin dekontu,
  • Konutun şahsa ait olduğunu gösterir resmi, e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli tapu senedi.

Sabit Sermaye Yatırımı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Gerekli Belgeler;

  • Yatırım Bilgi Formu. Bu formda yatırım yapılan şirket bilgileri, şirket öz sermayesine geçirilen yatırım konusu, yatırım yapan şahsın sermaye yatırımındaki payına ilişkin bilgiler bulunmaktadır.
  • Geçerli pasaport ile pasaportun noter onaylı Türkçe tercümesi
  • 4 adet pasaporta uygun biyometrik fotoğraf
  • İkamet izni belgesinin arkalı önlü kopyası
  • Sermaye yatırımı olarak minimum 500.000 USD veya farklı bir döviz ya da Türk Lirası karşılığı tutarında yatırıldığını gösteren Yeminli Mali Müşavir onayı bulunan özel amaçlı rapor
  • Başvuruya ilişkin sermaye yatırımı tüzel bir kişilik vasıtasıyla gerçekleştirilmişse, sabit sermaye yatırımını gerçekleştiren tüzel kişiye ait sermaye tutarı ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Kaydı
  • İstihdam Oluşturma Şartıyla Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması

Gerekli Belgeler;

  • Başvuru sahibine ait, noterden alınan imza beyannamesi,
  • İstihdam Bilgi Formu,
  • Geçerli pasaport ve pasaportunun noter onaylı Türkçe tercümesi
  • 4 adet renkli, pasaport tipi biyometrik fotoğraf
  • Toplamda minimum 50 kişilik Türk vatandaşı istihdamı bulunan şirket veya şirketlerin sermaye ile ortaklık paylarını gösteren evraklar. Ticaret sicil gazetesi kaydı ve güncel Ticaret Sicil Tasdiknamesi.
  • Yabancı kişinin sahibi veya ortağı olduğu işyerinde sigortalı olarak çalışan tüm kişilerin listesini gösteren evrak. Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden alınan güncel tarihli İşyeri Çalışan Listesi.
  • Yabancı kişinin ortağı veya sahibi olduğu işyerinin vergi borcu durumunu gösteren,  Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden alınmış yazı.
  • Yabancı kişinin sahibi veya ortağı olduğu işyerinin sosyal güvenlik prim borç durumunu gösteren SGK  (Sosyal Güvenlik Kurumu) sisteminden alınan yazı.
  • Kamu kurumları tarafından yapılmış idari denetimlerde, şirkete son 6 ay içerisinde idari para cezası verilmediğine dair yazılı beyan. Eğer ceza alınmış ise ilgili belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmak için yapılan başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmektedir. Yapılan başvurular 7 gün içerisinde sonuçlandırılır. Eksik evrak tespit edilmesi halinde kurum eksikliğin tamamlanması için başvurana 30 günlük  süre verir, bu süre içerisinde tamamlanmayan başvurular reddedilir. Yapılan başvuruların sonuçları İçişleri Bakanlığı ile başvuru sahibine bildirilir.

Bankalara Mevduat Yatırma ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Gerekli Belgeler;

  • Başvuru Formu
  • 2 adet biyometrik foto
  • Pasaport ve noter onaylı Türkçe tercümesi
  • Doğum belgesi
  • Medeni durum belgesi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Harç ödeme dekontu

3 yıllık süre dolmadan yatırılan parayı bankadan çekilebilir ancak 500.000 USD ya da karşılığı miktarın bankadan çekilmesi durumunda başvuru reddedilecektir. Vatandaşlığın  kazanılmış olması halinde ise vatandaşlık iptal edilecektir. Yeniden bu yolla başvuru yapmak istedikleri takdirde ise önceki başvuru için geçen süre dikkate alınmayacak, 3 yıllık süre yeniden başlayacaktır.

Devlet Borçlanma Araçları ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Bahsedilen usul ile yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancının parasını yatırabileceği 9 çeşit borçlanma aracı bulunmaktadır:

  1. TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) Likidite Senetleri
  2. Devlet İç Borçlanma Senetleri
  3. Gelire Endeksli Senetler
  4. Gelir Ortaklığı Senetleri
  5. Finansman Bonoları
  6. Özel Sektör Tahvilleri
  7. Banka Bonoları
  8. Varlığa ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler
  9. Varlık ve İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler

Yatırımcının yatırım yoluyla türk vatandaşlığına hak kazanması için bahsedilen katılma paylarına, asgari tutar yatırıldığı tarihten itibaren 3 yıl boyunca kesintisiz olarak sahip olması gerekmektedir.

Yatırım Fonu Katılma Payı ile Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığının  Kazanılması

Gerekli Belgeler;

  • Kişinin geçerli pasaportu ve pasaportun noter onaylı şekilde Türkçe tercümesi
  • Yabancı kişinin geçerli ve mevcut kısa dönem ikamet izni kartının fotokopisi
  • MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu) sicil numarası ile sahip olduğu GYF (Gayrimenkul Yatırım Fonu) veya GSYF (Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) ile ilgili yatırım bilgisini içeren yazılı başvuru

İstenen belgeleri yabancı eksiksiz olarak SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) teslim ettiği tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından, Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan yabancı yatırımcının GYF (Gayrimenkul Yatırım Fonu) veya GSYF (Girişim Sermayesi Yatırım Fonu) katılım payının yönetmelikte aranan koşulların sağlanıp sağlanmadığı konusunun tespit edilmesi istenir. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından başvuru sahibi yabancının, yönetmelikte aranan en az miktarı ve kapsamı sağladığının tespit edilmesi neticesinde, bu durum 3 iş günü içerisinde Sermaye Piyasası Kurulu’na bildirilir. Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan alınan yazının üzerine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Uygunluk Belgesi,  2 iş günü içerisinde düzenlenir.

Uygunluk Belgesi Alınması İçin Gerekli Olan Belgeler;

  • Geçerli pasaport ve pasaportun noter onaylı Türkçe tercümesi
  • Yabancının mevcut ve geçerli kısa dönem ikamet izin kartının fotokopisi
  • MKK sicil numarası ile sahip olduğu GYF veya GSYF ile ilgili yatırım bilgilerini içeren yazılı başvuru

 6548 sayılı Kanun madde 31/1(j) uyarınca kısa dönem ikamet izni alınması

Başvuru Usulü

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması için başvuracak olan yabancı kişi öncelikli kısa dönem ikamet izni alması gerekmektedir. Geçerli bir vizeyle veya vize muafiyetine tabi olarak ülkeye gelen yabancının Türkiye’ye geçerli bir giriş yapması sonrasında Türkiye’de kalış süresini uzatmak isteyen yabancı online olarak kısa dönem ikamet iznine başvurmalıdır.  Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması için düzenlenen özel ikamet izni türünde başvurular online olarak yapılmaktadır ve başvuru tarihinden sonra 1 ile 10 gün içerisinde sonuçlandırılır. Yabancının Türkiye’ye giriş yapmasını gerek olmadan özel vekaletname ile başvuru yapılarak sonuçlandırılabilir.

6458 sayılı Kanun’un 31’inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi uyarınca düzenlenen kısa dönem ikamet izinleri 5 yıla kadar düzenlenebilmektedir. Bu sürenin belirlenmesinde yabancı yatırımcının pasaportun geçerlilik süresine ve özel sağlık sigortasının geçerli olduğu süre dikkate alınır.

İkamet izin kartları başvuru işlemelerinin tamamlanmasından sonra 2 /4 hafta arasında başvurucunun online başvuru sırasında bildirdiği adresine posta yoluyla gönderilir. Online başvuru sırasında yabancının Türkiye’deki ikametgâh adresi bilgisi istenmektedir. İkamet izin kartı yabancının bildireceği adrese teslim olunacağından adres bilgisi önemlidir.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanılması adına 6458 Sayılı Kanun Madde 31/1(j) Uyarınca Kısa Dönem İkamet İzni İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Geçerli vize veya başvuru tarihinde yabancının ülkeye giriş tarihinden sonra dolmamış muafiyet süresi
  • Geçerli pasaport (başvurulan ikamet izni süresince geçerliliği olan) ve noter onaylı Türkçe tercümesi
  • Dört (4) adet pasaporta uygun resim
  • Özel sağlık sigortası
  • Adres bilgisi
  • Yapılan yatırıma göre uygunluk belgesi
  • Ödenen harç ücreti ve kart ücretinin ödendiğine ilişkin dekont

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanılması İçin Başvuru

Yukarıda bahsedilen yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanma yollarına göre ilgili kurumdan uygunluk belgesi alan ve kısa dönem ikamet izni başvurusunu tamamlayan yabancı, başvuru için gereken belgeler ile  İstanbul ve Ankara bulunan Göç İdaresi’nin özel ofislerinde başvuru işlemlerini yapabilir.

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılması için başvuruda bulunan yabancı, eşi ve 18 yaşının altındaki çocukları için de başvuru yapması mümkündür. Netice itibariyle, yabancı yatırımcının aile bireylerinin kısa dönem ikamet izni başvurusu yapması veya ek bir yatırım yapmasına gerek bulunmamaktadır. Diğer aile üyeleri kimlik, pasaport belgeleri, doğum belgesi, medeni halini gösterir belge, resim vb. gibi ek belgeler ile vatandaşlık başvurusundan yararlanabilmektedir.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanılması için Başvuruda Gerekli Belgeler

  • Başvuru Formu (VAT-4)
  • Geçerli pasaport ve noter onaylı Türkçe tercümesi
  • İki (2) adet renkli pasaport tipi fotoğraf
  • Yabancı yatırımcının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış nüfus kayıt örneğive noter onaylı Türkçe tercümesi
  • Yabancı yatırımcının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış doğum belgesive noter onaylı Türkçe tercümesi ile sunulacaktır.
  • Yabancı yatırımcının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış yabancının bekar, evli, boşanmış veya dul olduğunu açıkça gösterir medeni hal belgesi ve noter onaylı Türkçe tercümesi. İşbu belgeye ek olarak:

Yabancı yatırımcı evli ise, yabancının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış Evlenme Belgesiyle eş ile çocuklarını belirten nüfus kayıt belgesi örneği ve noter onaylı Türkçe tercümesi

Yabancı yatırımcı boşanmış ise, yabancının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış Boşanma Belgesi/ Kararı venoter onaylı Türkçe tercümesi

Yabancı yatırımcı dul ise, yabancının vatandaşı olduğu ülkeden alınan apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylanmış Eşinin Ölüm Belgesivle noter onaylı Türkçe tercümesi

Başvuranın velayetinde bulunan 18 yaşından küçük çocuğun da Türk vatandaşlığı kazanması isteniyorsa diğer ebeveynin bulunduğu yetkili makamdan alınmış apostil onaylı veya Türk Konsolosluğu tarafından onaylı diğer ebeveynin muvafakatini gösteren belge ve noter onaylı Türkçe tercümesi

Hizmet bedelinin Maliye Veznesine ödendiğini gösteren dekont

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığına başvuru yapan kişilerin yeni Türk isim ve soy ismi tercih etme hakkı vardır. Nitekim Türk kimliği veya pasaportu yabancının seçtiği isim ve soy isme göre düzenlenecektir.

Vatandaşlık Başvuruların Sonuçlandırılması

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanılması için yabancıların seçeceği yatırım türüne göre ilgilenen bakanlıklar, bir komisyon çerçevesinde yabancıların Vatandaşlık başvurusu değerlendirir ve Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulur. Netice itibariyle karar, Cumhurbaşkanı tarafından verilmektedir.

Tüm bu süreç uygunluk belgesi alınması, kısa dönem ikamet izni başvurusu, ikamet izin kartının belirtilen adresten teslim alınması ve vatandaşlık başvurusu için gerekli bilgi ve belgelerin sunulması yabancının ülkeye girmesine gerek olmadan özel vekaletname ile uzaktan yapılabilmektedir.

Uygulamada kısa dönem ikamet izni başvuruları genel anlamda 1/2  hafta içinde vatandaşlık başvuruları ise 3/6 ay arasında sonuçlandırılır.

Aklınızda bir soru mu var?

Hemen İletişime Geçin Sorunuzu Cevaplayalım

Kredi Kartı İle Ödeme İçin Tıklayın
7/24 İletişim Hattı
Bize yazın
Merhaba, size https://www.esercelik.av.tr/yatirim-yoluyla-turk-vatandasligi/ üzerinden ulaşıyorum. Avukat desteğine ihtiyaç duyuyorum.